Buddy voorbeeld

Inge Troost is een Nederlandse woonachtig in het zuiden van Frankrijk. In de jaren die ze in Frankrijk woont heeft ze niet alleen de taal en de cultuur leren kennen maar ook de wijnen en het overheerlijke
eten van de Franse keuken leren waarderen. Na lang werkzaam te zijn als leidinggevende in de horeca, heeft ze het Franse koksdiploma behaald. Daarbij is de grote passie voor wijn ontstaan. Als eerste stap is Inge Wine Tastings gaan geven met de wijnen uit de buurt die allemaal hun eigen verhaal hebben. Dit deed ze vooral op campings waar veel Nederlanders komen.

Al langer bestond de wens om een eigen bedrijf te starten en is het idee geboren om streekwijnen te gaan exporteren naar Nederland. Maar hoe start je zoiets op en wat komt er bij kijken? Met die vraag kwam de enthousiaste ondernemer in spé bij mij.

Er was al een prima plan hoe het er uit moest zien en hoe de promotie zou kunnen. Maar er was hulp nodig bij het opstellen van het bedrijfsplan, de doelen en de berekeningen. Niet in de laatste plaats was er behoefte aan meer startkapitaal.

Inmiddels is VinWineVino een leuke kleinschalige start-up onderneming waarbij Inge op de achtergrond functioneert.

Nieuw "avontuur"

L’Accent Bistrot chic

Inmiddels is Inge samen met haar bedrijfspartner Wioletta aan het gedroomde avontuur begonnen. Met hulp van PBA BV heeft ze in september 2022 haar eigen restaurant in Nimes geopend.

L’Accent is een moderne kijk op de klassieke Franse bistro. Accent staat hier voor een toegewijde, assertieve keuken, vol overtuiging en charme, die Inge en Wioletta hebben gekozen om hun gasten te bedienen.

L’accent is een plek die kwaliteit boven kwantiteit verkiest en werkt met lokale, gezonde, seizoensgebonden producten.

 

Vinwinevino gaat ondertussen door als zelfstandige Nederlandse webshop

Welkom bij Vinwinevino, de webshop met de beste wijnen uit het Zuiden van Frankrijk. Vinwinevino richt zich ondertussen niet alleen maar op particulieren, maar ook op professionele bedrijven zoals de Nederlandse horeca.

Uwluxecamper.nl

Een initiatief van een groepje ondernemers samen met PBA.

Het concept:

Een ultra luxe goed onderhouden, jonge camper van het merk Carthago, Europa’s topfabrikant staat voor uw vakantie klaar op het afgesproken moment. Voor uw comfort zijn alle campers naast de uitgebreide uitrusting bovendien voorzien van airconditioning en automatische transmissies, de meeste ook met niveauregeling. Een uitgebreide moderne inventaris voor binnen en buiten maken het compleet.

Camperinoverijssel.nl

Jarenlang heeft Jan de Groot uit Ommen met veel succes campers verhuurd. Zijn persoonlijke aandacht, goede service en keurige betaalbare kwaliteitscampers waren belangrijke pijlers. Helaas moest hij besluiten ermee te stoppen. Dank aan Jan voor de fijne overdracht. Onder PBA komt de nieuwe firma Uwvakantiewheels BV waarin zowel uwluxecamper.nl als camperinoverijssel.nl worden ondergebracht. De kleine totale verhuurvloot telt nu 6 prachtige Carthago en Hymer (bus) campers.